Adult

Acar buah chef wan - Resepi Acar Buah Tahan Hingga Setahun. Best Betul.


Acar Buah ~ :: Dari Dapur CT ::


Step 5 - Masukkan kesemua buah2 kering....

Tapi untuk dapatkan resepi acar buah yang tahan lama, anda perlu: Basuh buah jeruk sehingga hilang gula yang melekit pada buah dan keringkan di bawah cahaya matahari lebih kurang 1-2 jam.



Setiap kali tibanya puasa....


Chef Wan’s Signature Sambal Acar Buah live.tonton.com.my










Add ground peanut, stir to mix well.

Jumpa lagi next story...





Acar buah juga dimakan dengan hidangan nasi briyani atau nasi tomato.

Step 2 - Masukkan rempah yg dicampur dgn sedikit air,tumis hingga naik bau.








Description: Korang faham-fahamlah kalau plastik pos mesti kena baling-baling.

Sexy:
Funny:
Views: 4025 Date: 22.01.2023 Favorited: 154 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

Latest Comments

    +72reps
    Acar Buah By Kak Wan @ Resipicitarasawan Bahan-bahan 2kg buah jeruk campuran - potong jika saiz besar (Kana,Cherry merah, Cherry hijau, Pala, Jeruk Limau) 2 cawan kismis / raisin 4 sudu besar bijan - sangai dahulu Bahan Masak Cuka 1 botol besar cuka makan (2 cawan) 3 cawan gula pasir 2 sudu besar garam 3 in halia - hiris memanjang
    By: Diaryofamom|||https://www.facebook.com/pages/Diary-of-a-Mom/310066991936|||https://twitter.com/__diaryofaMOM|||https://adiaryofamom.com/
    +346reps
    Bahan Resepi Acar Buah Johor : 500 gram buah jeruk dan asam kering campur. kalau guna jeruk perlu basuh dulu dan keringkan 1hari. Untuk buah yang besar dan panjang, boleh potong kecil2 2 1/2 cawan minyak masak 1 keping gula melaka di tumbuk kasar atau 1 1/2 cawan gula pasir 1 cawan cuka 200 gram cili kisar
    By: dranide|||https://www.facebook.com/Galloni-Granite-LLC-318044678276676/|||https://twitter.com/dranide|||https://www.youtube.com/user/dranide
    +137reps
    Kisar bahan A dan tumiskan sehingga naik bau Masukkan separuh santan dan biar sehingga ianya mendidih. Masukkan udang dan tunggu sehingga ianya masak. Masukkan pati ikan bilis, garam dan gula. Masukkan susu dan biarkan sehingga mendidih. Masukkan baki santan dan kelapa parut. Kemudian masukkan cili hijau dan kacau rata. Hidangkan bersama nasi panas
    By: ahumanlikeyou|||https://www.facebook.com/ahumanlikeyou|||https://twitter.com/ahumanlikeu|||https://www.youtube.com/watch?v=_10TTaDzEbM
    +135reps
    Cara-cara ; Tumis bahan yang dikisar hingga wangi. Masukkan cili kisar dan rempah kari dan tumis hingga wangi dan garing. Masukkan gula dan cuka. masak hingga naik minyak. Masukkan semua buah-buahan jeruk dan kacau hingga rata. Tuangkan bijan. Sejukkan dahulu baru diisi dalam bekas. Email ThisBlogThis!
    By: crazy_angel1|||https://business.facebook.com/CrazyAngelTan/|||https://twitter.com/Crazy_Angel____|||https://www.youtube.com/watch?v=pph5Haf1i84
    +176reps
    Wan Ngail (Pancing) - RESIPI nasi Briyani Daging/Kambing - nasi Beriyani Sayur - nasi Buqari - nasi Bohari ayam - nasi Dagang. resepi ini asalnya dari Timur Tengah.
    By: casemodz|||https://www.facebook.com/World-Best-CaseModz-Modified-1318565191536591/|||https://twitter.com/CaseModz|||https://www.youtube.com/watch?v=ERtgvMoYFO0
live.tonton.com.my - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. live.tonton.com.my has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA