Adult

Resepi kuey teow goreng che nom - Kuey Teow Goreng Padu, Tak Terkata Sedapnya



Anda juga boleh guna mesin pengisar kasar.







Masukkan serbuk lada sulah, serbuk pati ayam dan garam.



Perasaan yang sangat berbeza walaupun saya mampu membeli anak ikan kelah untuk dibela.



Masukkan kuey teow dan kacau sehingga sekata.



Setiap petang, kami akan berada di kawasan laman bersama Rizky yang setia menemani.

Dan Masukkan tomato dan cili padi, dan diikuti dengan air bancuhan tepung jagung..






Kuey Teow Goreng Padu, Tak Terkata Sedapnya




Apa yang membuatkan kuah ini tidak muak adalah cili padi yang diletakkan di dalam kuah.



Tips: Jangan basuh kuey teow lama sangat kerana nanti kuey teow akan jadi lembik dan tak sedap bila digoreng.



OK sekarang kita masuk bab masakan pula iaitu kuey teow.

Kuey teow mamak pulak jarang-jarang Dya makan sebab kadang tu boleh datang rasa muak bila masak campur dengan telur.




Description: Nak letak lebih pun boleh.

Sexy:
Funny:
Views: 7523 Date: 14.07.2022 Favorited: 101 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Hehehe lepas ni memang jadi salah satu makanan kegemaran ahli keluarga kita la kan Malaysian Mee Goreng Basah Asian Fusion Recipes Asian Noodle Recipes Malaysian Cuisine Resepi Kway Teow Goreng BasahKisar sekali1 biji โ€” Bawang Merah3-4 ulas โ€” bawang Putih5 sudu โ€” Minyak Masak1 pkt 450gm โ€” Kway Teow200gm โ€” Udang 1 Biji โ€” Te.
Bahan-bahannya mudah, tapi mungkin perlu diberi sedikit perhatian pada beberapa tips untuk mendapatkan Kuey Teow Goreng yg sedap.

Hot Categories

    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +197reps
    Cara-cara untuk kuey teow goreng: Kisar halus semua bahan-bahan. Panaskan minyak. Masukkan semua bahan kisar halus dan tumis sehingga kekuningan. Masukkan cili kisar. Masak sehingga garing dan pecah minyak kemudian masukkan hirisan fish cake. Masukkan sos cili, sos tiram, kicap karamel, sos ikan, udang dan serbuk lada sulah. Kacau-kacau sekejap.
    By: chris_cobra|||https://en-gb.facebook.com/public/Cobra-Cris|||https://twitter.com/Cobra__Chris|||https://www.youtube.com/watch?v=HIAtd6LKnjc
    +166reps
    Bersihkan kuey teow dan toskan airnya. Bancuh telur dengan lada sulah dan kacau sebati. Panaskan sedikit minyak. Ambil kuey teow anggaran seorang makan dan masukkan dalam mangkuk. Tuang sedikit telur, kacau dan goreng di dalam kuali. Goreng kedua-dua belah kuey teow. Angkat dan ketepikan. Cara-cara untuk kuah: Panaskan sedikit minyak.
    By: ah123rock|||https://da-dk.facebook.com/andreas.hare.1|||https://twitter.com/Ah123rock|||https://www.youtube.com/user/Ah123rock
    +160reps
    Resepi Oleh: Che' Nom Resepi Kuey Teow Ladna yang sangat sedap dan mudah disediakan. Bahan-bahan pula tidak semestinya sama seperti resepi di bawah, tetapi boleh diubahsuai mengikut bahan yang ada di dapur anda. Masakan ni kebiasaannya disediakan di restoran Thai dan kuahnya pula berwarna jernih tetapi sedikit coklat dari warna sos tiram.
    By: Arch27|||https://www.facebook.com/Arch27-583566825184401/|||https://twitter.com/ARCH27_|||https://www.reddit.com/user/Arch27
    +223reps
    Kuey teow dicuci dan asingkan satu persatu lapis supaya ianya senang dikacau rata. Panaskan minyak kemudian tumis bawang putih sehingga wangi. Kemudian masukkan cili kisar. Tumis dengan api perlahan sehingga cili benar benar masak. Tuang sedikit air dan biarkan sehingga masak dan terbit minyak bagi memastikan cili benar benar garing.
    By: am_lu|||https://www.facebook.com/pg/Lu-B-Lus-415276865538899/posts/|||https://twitter.com/I_Am_Lu|||https://www.youtube.com/watch?v=2sF3n7am-lU
    +391reps
    Resepi Kuey Teow Kung Fu Masa Penyediaan: 10 minit,Masa Memasak:5 minit,Jumlah Hidangan:4 orang Resepi Kuey Teow Kung Fu, sedap dan mudah dimasak cuma memerlukan bahan-bahan yang banyak dalam penyediaan kuahnya. Apa yang istimewa denga kuey teow kung fu ini adalah kuey teow nya digoreng terlebih dahulu bersama telur dan kuahnya dituang kemudian sejurus sebelum dihidang. [โ€ฆ]
    By: Ansel_G|||https://www.facebook.com/selmo.ferrazzini|||https://twitter.com/ansel_G_|||https://www.instagram.com/5z.ansel_g/
live.tonton.com.my - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. live.tonton.com.my has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA