Cara-cara untuk puding roti jagung: Gris atau sapu nipis marjerin didalam bekas acuan pudding. Buang kerak tepi roti. Kemudian, potongkan roti kepada kiub kecil. Kisar halus potongan roti, susu cair, sebiji telur, tepung kastard, esen vanilla, jagung manis dan gula. Kisar bahan sehingga betul-betul halus. Masakkan air dan serbuk agar-agar.
1 tin jagung manis 1 cawan tepung kastard 1 cawan gula pasir Secubit garam 4 cawan santan - guna 2 santan kotak 200 ml + air Cara cara: Satukan semua bahan di dalam mangkuk dan kacau dengan whisk sehingga bergaul rata. Tuang ke dalam periuk dan kacau dengan api perlahan sehingga ianya pekat, berkilat dan hasilkan gelembung udara.
Letak buah-buahan campuran ke dalam loyang atau bekas acuan kecil2, ketepikan, jika mahu buat Puding Kastard Jagung Berkoktail. Campurkan kesemua bahan utk puding ke dalam kuali dan kacau mesra. Kemudian letak di atas api yang perlahan dan kacau terus-menerus hingga adunan pekat dan berkilat.
Masukkan jagung, garam, pewarna kuning telur dan daun pandan. Letak atas dapur dan masak dengan api sederhana hingga pekat. Pastikan anda kacau selalu untuk mengelakkan bancuhan berkerak. Bila kelihatan pekat dan berkilat, boleh matikan api, keluarkan daun pandan.
For those who like sweeter, the amount of sugar is 3/4 or 1 cup. Open medium high heat and cook this custard pudding batter. Stir until and cook this batter (looks exploding) for about 15 minutes or until it is viscous and thick. Prepare a suitable mold or container, and pour the batter while it is still hot.
live.tonton.com.my - 2022 DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. live.tonton.com.my has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA