Adult

Kuih sekaya telur - Resepi Pilihan: Kuih Pulut Sekaya Paling Terliur



Ee, terima kasih kerana sudi menjenguk blog saya.




Sekaya Telur, Resipi Kegemaran Orang Pantai Timur. Begini Cara Buatnya!


Sekejap jer dah habis separuh loyang.



Gambar ihsan Encik Google Kalau dekat pasar Ramadhan di Terengganu memang mudah sangatlah nak dapatkan kuih ni.



Last skali masuk air nissang bila dah sejuk..





Kemudian masukkan larutan air gula nisan tadı.



Tahu ke apa itu serial? Beras pulut rendam dulu sekurang2nya 30 minit.




Resepi Kuih Pantai Timur, Sekaya Telur • Resepi Bonda




Masukkan telur ayam dan kacau sampai sebati.



Kelantan kan Negeri Serambi Mekah.




Description: Pulut Seri Kaya Telur atau dipanggil Sekaya Telur oleh orang Kelantan adalah salah satu dari kuih istimewa Kelantan yang menjadi kegemaran saya sejak kecil.

Sexy:
Funny:
Views: 2914 Date: 23.09.2022 Favorited: 72 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Tetapi yang berbeza sedikit dengan resepi yang ingin saya gunakan kali ini adalah dimasukkan sedikit sebiji gandum yang bertujuan untuk memasak sedikit kuih seperti kuih sekaya yang dijual ku kuih peniaga di Kelantan.

Hot Categories

Latest Comments

    +287reps
    Sekaya Telur merupakan antara makanan yang sangat enak dan unik. Ia merupakan kuih tradisional yang berasal dari Terengganu. Walaupun kelihatannya agak tidak cantik namun rasanya sangat sedap. Malah kuih ini juga sangat popular pada bulan puasa. Banyak kedai-kedai atau gerai yang menjual kuih ini.
    By: EstablishmentHack|||https://www.facebook.com/EatTheRichShop/videos/264873564659761/|||https://twitter.com/michellemalkin/status/687825753606508544|||https://www.reddit.com/r/VoteBlue/comments/b2cmdb/former_lt_governor_mike_stack_joins_philadelphia/
    +36reps
    1 Resepi Kuih Sekaya Telur. 1.1 Bahan bahan : 1.2 Cara memasak : 1.2.1 Nota : Walau bagaimanapun, berlaku sedikit kesilapan dalam resepi ini yang asalnya Kak Yah menulis 2 tbsp tepung gandum. Tapi kalau saya bersembang dengan Kak Yah yang kini masih mendapat rawatan di wad, dia telah menulis di sms untuk 10 biji telur, guna 1 cawan tepung gandum.
    By: Captain-Tipsy|||https://www.facebook.com/captaintipsys/|||https://twitter.com/CaptainTipsy|||https://www.tripadvisor.co.za/Restaurant_Review-g312612-d12986778-Reviews-Captain_Tipsy_s_Beach_Grill-Ballito_KwaZulu_Natal.html
    +113reps
    Berbalik pada kuih sekaya ini, saya memang puashati walaupun tak jumpa telur itik. Kalau menggunakan telur itik, kuihnya jadi lagi gebu. Sedap sekali, secukup rasa manisnya dan yang pentingnya ia meleraikan rindu saya pada kampung halaman. Kalau bulan puasa, saya memang gemar membeli kuih ini.
    By: -Fleggy-|||https://www.facebook.com/public/Jim-Gmail|||https://twitter.com/fleg1|||https://www.youtube.com/channel/UC9vjZsasVWDOA12oLyQkyDg
    +112reps
    11 resipi yang mudah dan sedap untuk sekaya telur daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Lihat juga resipi-resipi untuk Kuih Sekaya Telur. Dengan menggunakan perkhidmatan kami, anda setuju dengan Dasar Kuki dan Terma Perkhidmatan kami.
    By: dustinyo|||https://www.facebook.com/dustinyo|||https://twitter.com/DustinYo1|||https://www.youtube.com/user/dustinyo18
    +33reps
    Sekaya Telur, Resipi Kegemaran Orang Pantai Timur. Begini Cara Buatnya! Pernah dengar nama kuih ini. Bagi yang tinggal di Pantai Timur mungkin familiar. Katanya kuih ini sukar dapat dan hanya diperoleh apabila tiba bulan ramadan. Bagi yang menggemari kuih ini, bolehlah cuba nanti. Admin tengok pun rasa teringin juga nak cuba.
    By: ace-writer|||https://www.facebook.com/acewriters|||https://twitter.com/the_ace_writer|||https://www.youtube.com/watch?v=q1Z0P2VvjnU
live.tonton.com.my - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. live.tonton.com.my has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA