Antara tips kuih kaswi untuk dapatkan permukaan yang cantik adalah anda perlu alas / tutup permukaan pengukus dengan kain tuala untuk elakkan wap air menitik ke permukaaan kuih yang sedang dikukus.
Cara Penyediaan Resepi Kuih Kaswi Pertama sekali, anda carikkan daun pandan dan simpulkan Kemudian, masakkan semua bahan A tadi dan tapis Seterusnya, ambil mangkuk yang lain dan masukkan kesemua bahan B Kemudian, ambil semula bahan A yang sudah anda tapis tadi dan tuang perlahan lahan ke dalam mangkuk tersebut Kacau hingga semuanya sebati
Bahan-bahan A 5 1/2 cawan air 1 cawan gula merah 1/2 cawan gula pasir B 2 cwn tepung gandum 1 cwn tepung jagung 3 sudu kecil air kapur C Kelapa parut putih, gaulkan dengan secubit garam. Kaedah Campurkan bahan-bahan A dahulu dan biarkan sejuk sebentar. Ketepikan. Gaul rata bahan B kemudian campurkan dengan bahan A tadi.
Kelapa parut + garam Cara-Cara : Masak bahan A sehingga gula larut, tapis dan sejukkan. Masukkan 3 cawan air, air kapur dan garam ke dalamnya. Ayakkan ke semua tepung dan masukkan ke dalam air gula tadi. Kacau rata. Tapis bancuhan tepung ke dalam kuali untuk mengelakkan dari berketul-ketul. (boleh juga di blend kesemua bahan).
Kuih kaswi ini merupakan sejenis kuih yang agak mudah untuk dibuat. Tekstur nya yang lembut dan ditambah dengan rasa manis dan masin kelapa parut di atasnya menjadikan kuih ini amat enak untuk di makan samada ketika sarapan pagi mahupun ketika minum petang. Jadi tanpa membuang masa lagi, mari kita cuba buat dengan resepi yang kami sediakan di sini.
live.tonton.com.my - 2022 DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. live.tonton.com.my has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA