5. Setelah ayam empuk dan kuah mendidih, masukkan bancuhan tepung jagung. ( tip: buka api pada tahap kepanasan maksimun, kacau sehingga kuah tak berketul dan sampai pada kepekatan yang sesuai. 6. Cara membuat sizzling: Letak hot plate diatas api ( jika tiada, guna pemanggang ajaib), tuang sedikit kuah kemudian letak yee mee, sayur dan telur.
Lepas itu bersihkan dan buang kakinya dan belah 2. Perap dengan sedikit sos tiram. Sayur sawi yang dicelur dalam air panas menggelegak. Bubuh sedikit minyak. Kalau sudah bertukar warna, angkat dan toskan. Yee mee yang boleh dibeli di pasaraya. Kicap hitam/pekat dalam 3sdb (mahu gelap boleh tambah lagi). Sos tiram 2 sdb.
Sizzling yee mee ialah yee mee iaitu sejenis mee kering yang disediakan bersama kuah kicap yang sedikit berbeza berbanding mee kicap atau seumpamanya. Sizzling yee mee dinamakan begitu kerana lazimnya ianya dihidang didalam ‘hot plate’ dalam keadaan yang panas mengelegak. Antara bahan yang biasanya digunakan didalam resepi ini ialah.
live.tonton.com.my - 2022 DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. live.tonton.com.my has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA