Adult

Resepi kek marble kampung - Koleksi 10 Resepi Kek Marble Yang Marbeles Sempoi Sangat Berbaloi Try







Kek tetap naik dengan gebunya dan sangat moist.




Basic Butter Cake Yang Sangat Sedap






Putar majerin dan gula kastor hingga kembang, pastikan gula hancur.

Guna kaedah kaup balik sahaja.


RESIPI KEK MARBLE KAMPUNG


Semoga perkongsian dua resepi kek marble kampung sukatan cawan dan penimbang ini dapat membantu anda yang ingin mencuba menyajikannya di rumah.


Resepi kek marble jelita






Dengan hanya satu resepi sahaja, anda dapat sediakan pelbagai jenis butter cake bersesuaian dengan citarasa anda..





Jadi kali ini, saya membuatnya mengikut cara membuat kek biasa jer.





Nasihat che mat, sebelum buat baca betul2 bahan yang digunakan terutama sukatan.


Description: Ikut kepanasan oven masing-masing.

Sexy:
Funny:
Views: 7589 Date: 24.02.2022 Favorited: 42 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Apabila kek marble telah masak cara untuk memotong pula perlu tunggu sehingga ia sejuk dan terbalikkan kemudian potong.
Resepi kek marble kampung sukatan cawan ni saya gunakan waktu dulu kerana tidak mempunyai penimbang, jadi jika tiada penimbang guna cawan saja.

Hot Categories

    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +326reps
    Untuk marble. 1 sudu besar serbuk koko. Kaedah Panaskan oven pada suhu 160c sekurang-kurangnya 10 minit. Sediakan loyang saiz 8โ€. Mula-mula pukulkan gula bersama marjerin/planta hingga putih/pucat Masukkan telur satu persatu, pastikan ia sebati sebelum menambah telur yang lain. Akhir sekali masukkan susu dan tepung secara berselang seli.
    By: dannycandy|||https://www.facebook.com/DannyCandy-art-660102677365588/|||https://twitter.com/Dannycandy|||https://www.youtube.com/channel/UCC4gUmtvSRM7Y2DYGYFah2g
    +287reps
    1 sudu kecil Esen vanila 3 sudu Susu pekat manis Cara : Putar gula halus dan marjerin sehingga kembang dan putih. Selepas itu masukkan telur, esen vanila dan susu pekat manis. Putar sehingga sebati. Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit. Gaul sebati. Bahagikan adunan kepada dua bahagian.
    By: CreamyOcean|||https://www.facebook.com/Creamy-ocean-254193448691588/|||https://twitter.com/CreamyOcean|||https://www.youtube.com/watch?v=wcSRvM_F7MU
    +169reps
    KEK MARBLE/ KAMPUNG/BODO 5 biji telur sejuk dari peti ais 1 1/2 cup gula kastor 1/2 cup susu cair dalam tin 1 cup butter 1 teaspoon essence vanilla 2 cup tepung naik sendiri colours ikut suka tekak nak buat plain nad choco pun sedap 1 cubit garam - nak bagi lelemak sikit macam biasa - pukul telur gula and butter
    By: Elton_Jaundice|||https://www.facebook.com/buffalotooth/photos/a.246570012069488/1557772360949240/|||https://twitter.com/eltonjaundice|||https://www.youtube.com/watch?v=eEH2jx4E6gw
    +298reps
    Resipi Kek Marble Kampung 1 cawan mentega (saya guna marjerin pelangi je) 3/4 cawan gula kastor (saya guna gula biasa yang diblend halus) 1 sudu besar ovellete 3 biji telur 1 sudu kecil esen vanila 3 sudu besar susu pekat 1/4 cawan susu cair (terpulang nak buh ke tak) 2 cawan tepung gandum* 1 sudu kecil baking powder* (ayak bahan bertanda*) IKLAN
    By: didiramone|||https://www.facebook.com/DIDIRAM0NE|||https://twitter.com/PenaltiInjusto/status/1112313730518388738|||https://www.youtube.com/watch?v=39AvqeUw2cw
    +212reps
    1. Pukul mentega dan gula selama 10-12 minit. 2. Masukkan telur satu persatu sambil pukul perlahan. IKLAN 3. Masukkan esen vanilla, tepung gandum dan baking powder. Kaup balikkan hingga rata. 4. Tambahkan susu pekat manis. Gaul lagi hingga sebati. 5. Bahagi adunan kepada dua bahagian. Adunan pertama dibiarkan pada warna asal.
    By: canozgul|||https://www.facebook.com/canozgul|||https://twitter.com/canozgul_|||https://www.youtube.com/watch?v=uviHhBDMj9I
live.tonton.com.my - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. live.tonton.com.my has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA