Adult

Resepi sup ketam che nom - Sup Ketam




Resepi Sup Ketam (Gerenti Memikat!)




Terima kasih telah berkunjung ke laman web kami.



Tumiskan bawang putih yang ditumbuk sehingga garing.




SUP KETAM


Ini kerana ketam dipercayai mempunyai kandungan protein yang tinggi dan dapat menaikkan platet darah pesakit demam denggi.


Dari Dapur MaDiHaA: Makaroni Sup


Anti-radang Yang Baik Isi ketam juga dikatakan mampu menyembuh dan mengurangkan keradangan akibat serangan virus dan bakteria.


10 Resipi Ketam Yang Mudah dan Sedap. Boleh Bikin Kecur Air Liur







Resipi Spicy Chilli Crab Simple, Rahsia Sos 3 Sekawan, Sedap Sungguh!


Ketam ni kalau fresh macam ni saya prefer dibuat sup atau kukus memang sedap.




Description: Masukan ketam yang telah digoreng tadi dan kacau rata.

Sexy:
Funny:
Views: 8465 Date: 08.01.2023 Favorited: 105 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +306reps
    Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang merah, bawang putih dan halia sehingga kuning. Kemudian masukkan air dan bancuhan tepung jagung. Bila dah menggelegak, masukkan kentang/lobak merak masak hingga empuk. Masukkan ketam pula. Pelahankn api renih sup supaya isi ketam sebati dengan kuah. Tambahkan garam, serbuk lada hitam and perasa secukup rasa.
    By: Don_Pancake|||https://en-gb.facebook.com/public/Don-Pancakes|||https://twitter.com/don_pancake|||https://www.youtube.com/channel/UC1ZvHADzbW0d4XGsaLiel3w
    +293reps
    1 sudu kecil lada sulah garam secukup rasa Cara-cara : Panaskan minyak dan tumis bawang dan halia sehingga wangi, masukkan air dan ketam, lada sulah, serbuk perasa Maggi dan garam. Rebus sehingga ketam masak. Akhir sekali masukkan daun sup dan daun bawang yang dipotong, dan siap!! Tags Crab soup Resepi Sup Ketam Reactions You may like these posts
    By: Doolox|||https://www.facebook.com/brian.dooley.142|||https://twitter.com/doolox|||https://www.youtube.com/channel/UCuZDHxEVCPeDSzuFF0EFvRg
    +172reps
    Cara Penyediaan: 1. Bersihkan Ketam 2. Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang putih, halia, bawang besar hingga wangi. 3. Masukkan air dan renihkan bersama kiub pati ikan bilis dan masukkan cili padi yang telah di ketuk. 4. Letak serbuk lada hitam dan garam secukup rasa. 5.
    By: BabysInBlack|||https://www.facebook.com/babysinblackmilano|||https://twitter.com/Babysinblack_|||https://www.youtube.com/watch?v=Nbq8TKcjFqQ
    +92reps
    Sup Ketam ni buat lama dah baru nak share resepi dia. Actually ada lah 2-3 kali juga share resepi sup ketam kat blog ni. Sebabnya DH suka sup ketam. Eh bukan je DH, satu family suka. Sebab ketam segar jika direbus memang sedap rasanya dan turun ke kuah tu jadi manis je
    By: dontfeedthelions|||https://www.facebook.com/AjaBLUBlog/videos/931586397243448/|||https://twitter.com/moisesdms|||https://www.youtube.com/watch?v=AnRFL61Dl88
    +316reps
    Isi ketam yang manis bergabung dengan pedas rempah kari dan santan segar, memang ngam teruk. Tapi kalau rasa nak makan yang simple, Ana suka masak ketam rebus je. Atau orang panggil sup ketam. Paling mudah. Bak kata mak Ana, Ketam rebus 'bodoh' dengan serai. Pun dah sedap. Tak boleh berhenti dari menghirup kuah tu.
    By: csferrie|||https://www.facebook.com/ChrisFerrieBooks/|||https://twitter.com/csferrie|||https://csferrie.com/
live.tonton.com.my - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. live.tonton.com.my has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA