Adult

Cara buat petai jeruk kelantan - ~~Teratak Ibu Tok~~: PETAI JERUK



Mula-mula kena bersihkan potong bagi pendek sikit petai tu sekali dengan kulit supaya senang nk rebus dalam periuk...









Ada 2 pilihan, iaitu buat petai jeruk atau simpan agar kekal segar...

Pakai garam kasar lagi sedap.







Sedia untuk proses pengawetan...

Untuk mendapatkan rasa petai jeruk yang sebenar, biarkan ia selama kira-kira dua minggu atau lebih lama lebih sedap rasa jeruknya nanti sebelum kalian menikmatinya bersama nasi dan lauk pauk lain.




~~Teratak Ibu Tok~~: PETAI JERUK





Cara untuk Membuat Petai Jeruk sebagai pelengkap juadah anda. Padu dan mantap!



Cara Buat Petai Jeruk Yang Diidamkan





Description: Dalam 10 ke 15 minit camtu.

Sexy:
Funny:
Views: 3310 Date: 26.12.2022 Favorited: 57 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +347reps
    Bila teragak nak masak lauk campur petai je, boleh pakai terus petai jeruk sedia ada. Kondisinya masih sedap dan rangup. Janji masa mula-mula beli petai tu perlulah segar sebelum dibuat jeruk. Kali ni ada satu perkongisan cara macam mana nak buat petai jeruk seperti yang dikongsikan oleh Liana Ana ni. Resepi ni diturunkan oleh ibu beliau yang.
    By: BrainsLeech|||https://en-gb.facebook.com/public/Dario-Brait|||https://twitter.com/BrainsLeech|||https://www.youtube.com/watch?v=VBiH8zidPL4
    +317reps
    Cara untuk membuat Petai Jeruk. Basuh Petai dulu. Didihkan air, dah mendidih masukkan petai untuk direbus. Dah nampk kulit petai bertukar warna nak kekelabu macam dalam gambar, angkat dan toskan airnya. Agak-agak dah boileh pegang petai yang ditoskan tadi keluakan isinya. Jadi macam kacang rebus gitu. Step paling best pada saya.
    By: Fishfortrout|||https://www.facebook.com/FlyFishingRomania/posts/|||https://twitter.com/FishForTrout|||https://www.youtube.com/watch?v=KDWWJ8ml00M
    +107reps
    Cara untuk membuat Petai Jeruk. Basuh Petai dulu. Didihkan air, dah mendidih masukkan petai untuk direbus. Dah nampk kulit petai bertukar warna nak kekelabu macam dalam gambar, angkat dan toskan airnya. Agak-agak dah boileh pegang petai yang ditoskan tadi keluakan isinya. Jadi macam kacang rebus gitu. Step paling best pada saya.
    By: DCronce|||https://www.facebook.com/dcronce|||https://twitter.com/DCronce|||https://www.reddit.com/user/dcronce
    +392reps
    Ni cara buat petai jeruk style mak jana. Lain orang lain sikit caranya ye. Langkah 1. Borong petai banyak-banyak. Pastikan petai yang segar, muda, biji besar-besar untuk kepuasan berganda. Memang lagi banyak petai lagi leceh nak proses tapi bak kata pepatah dulu-dulu, susah dahulu senang lenang kemudian. Langkah 2.
    By: Doctorspiper|||https://de-de.facebook.com/brenda.bacon.165|||https://twitter.com/DoctorsPiper|||https://www.reddit.com/user/Doctorspiper
    +42reps
    CARA MENYEDIAKANNYA: 1. Kopek petai dan untuk mengelakkan petai kecut rendamkan dalam air panas dalam 5-10 minit. 2. Toskan petai dan masukkan dalam botol atau bekas kosong. 3. Masakkan air kosong bersama garam dan tambahkan asam gelugor sekeping. Biarkan air garam sehingga mendidih dan tutupkan api. 4. Biarkan air garam sejuk.
    By: 140Hurtz|||https://www.facebook.com/140Hurtz/|||https://twitter.com/TasneemWaggie|||https://soundcloud.com/140hurtz
live.tonton.com.my - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. live.tonton.com.my has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA