Adult

Telur bungkus dan telur bistik - Cara Masak Telur Bungkus Sedap & Mudah Secara Homemade.




::: KATA MAMA :::: In My Definition of... Telur Bistik


Kalau tak ada sayur campur atau mixed vege frozen boleh juga digantikan dengan sayur lain.




Bistik Telur








Sebenarnya, cara buat lauk telur bungkus ini tidaklah susah.


Resep bistik selat Solo paling gampang dan enak banget




masukkan sikit2 dulu...









Jumlah Hidangan:3 orang Resepi Oleh: Che' Nom Resepi Telur Bistik, sangat mudah dan sedap serta menjadi kegemaran anak sulung Che Nom.




Description: Rebus air hingga mendidih, masukkan telur dan rebus selama 7 menit.

Sexy:
Funny:
Views: 4801 Date: 09.02.2023 Favorited: 113 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Kalau tak ada sayur campur atau mixed vege frozen boleh juga digantikan dengan sayur lain Facebook Pin Twitter Padam Telur Bistik Simple Norashikin Rahmat Jitra Dengan syarat teknik masak telur tu kena betul Pukul telur dan masukkan secubit garam.

Hot Categories

Latest Comments

    +262reps
    Apa beza telur bistik dengan telur bungkus? Sapa tau, cer angkat tangan. Hehehehe. Rupanya kan, telur bungkus dia bungkus inti tu, meanwhile telur bistik, dia curah jek inti yang dia masak tu atas telur. Mama pun baru jek lagi tau ni. Ekeleh. Kecoh. Konpius kan masa nak order, tu yang interview sikit brader toyam tu.
    By: allofthedrama|||https://www.facebook.com/pages/Cullen-Gardens/129302450462679|||https://twitter.com/allofthedrama/status/874020147199127552|||https://www.microsoft.com/en-au/p/the-jackbox-party-pack-4/c5150fzws1k2
    +61reps
    2-3 biji telur Garam secukup rasa CARA-CARA PENYEDIAAN TELUR BISTIK Potong dadu semua bahan yang bertanda * dan tumis semua bahan tadi. Selepas itu, masukkan jintan putih, daun bawang dan daging kisar. Kemudian masukkan sos cili thai dan Garam. Apabila dah masak, toskan minyaknya. Pukul telur sampai betul-betul sebati tanpa letak sebarang perasa.
    By: carmenab|||https://www.facebook.com/public/Maria-Del-Carmen-Hernandez-Betancor|||https://twitter.com/CaRmenAb_|||https://www.youtube.com/watch?v=rJo2rgeewfw
    +17reps
    Sisihkan. Campur daging giling, telur, bawang putih, merica, pala, garam, dan kaldu instan. Aduk rata, ambil dua sendok makanan adonan daging. Bulat-bulatkan dan pipihkan, lalu letakkan telur puyuh diatasnya. Rapikan sampai permukaan telur terbungkus adonan daging. 2. Tumis bumbu yang dihaluskan sampai harum. Masukkan telur bungkus daging.
    By: Darth_Klein|||https://www.facebook.com/Darth.Klein|||https://twitter.com/alonso_dm/status/752268945021861889|||https://www.flickr.com/photos/in_the_raw/
    +299reps
    Cara Membuat Resepi Telur Bungkus 1. Panaskan kuali ltk minyak sikit. 2. Masukkan ayam dan goreng hingga keperangan 3. Masuk bawang kemudian cili kisar n tomato. 4. Masuk bunga kobis, sos ikan dan sos cili. Kacau sebati. 5. Masukkan garam dan gula. Tutup api bila kuah pekat. Ketepikan 6. Pecahkan 2 biji telur, ltk sikit garam n kacau dengan garpu.
    By: endlesssaturdays|||https://www.facebook.com/fiebresf/|||https://twitter.com/eventoslatinosf|||https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/EndlessSaturdays
    +135reps
    Telur bungkus. biji telur • genggam daging kisar • biji bawang merah (dikisar) • sudu besar sos cili • sudu besar cili boh • Garam secukup rasa. 30 minit. 2 orang. Maizatul Fadzilah.
    By: DrDeluX|||https://www.facebook.com/The-RealDRDELUX-491669344337113/posts|||https://twitter.com/DrDelux|||https://www.reddit.com/user/DrDeluX
live.tonton.com.my - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. live.tonton.com.my has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA